AEROBIK

AEROBIK

Category : KURSEVI

Šta je aerobic? Aerobik je vrsta treninga koja kombinira ritmičke aerobne vježbe s istezanjem i vježbama snage. Cilj aerobika je povećati

snagu, elastičnost i kardiovaskularni kapacitet organizma. U načelu se izvodi grupno, uz muziku i prisutnost instruktora aerobika. Časovi aerobika, koji se najčešće održavaju u teretanama i fitnes-centrima, podijeljeni su prema intenzitetu treninga, tako da se polaznici smještaju u različite grupe s obzirom na njihovu tjelesnu spremnost. Aerobik je, kao način održavanja spremnosti ljudstva, prvo počelo koristiti Ratno zrakoplovstvo Sjedinjenih Država, a početkom 1980e ga je popularizirala glumica Jane Fonda. Postoje različite vrste aerobica od high – low aerobika, step aerobika, aqua – aerobika (u vodi), tae – bo i slično. Oni se jednostavno razlikuju po većem ili manjem opterećenju, većoj ili manjoj kompliciranosti, te kretnjama koje su specifične za pojedinu vrstu. Odabir ovisi o osobnim ukusima i vlastitim sposobnostima za izvođenje pojedinih vrsta. U satove aerobike su obično uvršteni i treninzi snage što čini ovu aktivnost još boljom za sudjelovanjem, jer djeluje na velik broj sposobnosti, te odlično oblikuje tijelo. Vrlo bitan dio je glazba koja dodatno stimulira vježbače. Vrlo je pogodan način vježbanja za žene i muskarce. 20 razloga zbog kojih se trebate maknuti iz naslonjača i krenuti na aerobic-vježbanje:

 1. Usporava rad srca.Srce je mišić. Aerobno vježbanje ga ojačava tako da učinkovitije tjera krv svakim otkucajem. Budući da je srce izloženo fizičkom treningu, lakše prenosi više kisika tjelesnim stanicama. To u konačnici znači i nekoliko godina duži život. Smanjuje rizik srčanih bolesti Vježbanje smanjuje grušanje krvi čime umanjuje rizik od srčanih bolesti. Oni koji ne vježbaju imaju dvostruko veću šansu za razvoj srčane bolesti.
 2. Kontrolira kolesterol Vježbanje povećava omjer dobrog kolesterola (HDL) naspram lošeg kolesterola (LDL), a uz to i smanjuje trigliceride. Trigliceridi, glavna komponenta lipoproteina vrlo male gustoće (VLDL) i hilomikrona, igraju važnu ulogu u metabolizmu kao izvori energije i transporteri prehrambenih masnoća. Sadrže dvostruko više energije (9 kcal/g) od ugljikohidrata i proteina.
 3. Smanjuje krvni pritisak
 4. Smanjuje rizik raka debelog crijeva Redovito vježbanje pomaže u regulaciji probavnog sustava.
 5. Smanjuje rizik moždanog udara Smanjite rizik od moždanog udara bodybuildingom.
 6. Osnažuje i pridonosi zdravlju kostiju Vježbanje poboljšava cirkulaciju i protok nutrijenata do kostiju čime smanjuje rizik fraktura i osteoporoze. Osteoporoza je bolest kostiju koja povećava rizik fraktura. Osteoporoza smanjuje mineralnu gustoću kostiju, narušava koštanu mikrostrukturu i mijenja količinu i raznolikost nekolagenih proteina u kostima.
 7. Jača cirkulacijski sustav i pluća.
 8. Popravlja ton kože Pomaže kožu održati elastičnom.
 9. Omogućuje gubitak težine i njeno održavanje Bilo da želite izgubiti na težini ili je jednostavno održati, vježbanjem ubrzavate tjelesni metabolizam (brzinu kojom tijelo sagorijeva kalorije) i povećavate mišićnu sposobnost sagorijevanje masnoća.
 10. Kontrolira krvni šećer Fizička aktivnost pomaže održati tjelesne razine glukoze, vrlo važne za dijabetičare i one izložene riziku od dijabetesa.
 11. Pomaže kod tolerancije boli Povećanjem endorfina, vježbanjem na prirodan način ublažavamo bol, poput simptoma PMS-a ili menstrualnih grčeva. Duboko disanje za vrijeme vježbanja dovodi više kisika u krv koji tada relaksira maternicu. Povećava intelektualni kapacitet Vježbanje povećava vašu produktivnost razbistravanjem uma tako da problemu možete pristupiti koncentriraniji i svježiji.
 12. Olakšava trudnoću i porod .
 13. Povećava fleksibilnost Vježbe istezanja izdužuju mišiće čime omogućuju bolju fleksibilnost. Smanjuje bol u leđima Vježbe istezanja također smanjuju bol u leđima.
 14. Kontrolira fizički i emocionalni stres Vježbanjem ne samo da ćete smanjiti fizički i emocionalni stres, nego također možete ublažiti potištenost i depresiju.
 15. Pomlađuje tijelo i održava ga zdravim Svake godine potrošimo mnogo novaca na održavanje zdravog i mladog tijela. Redovito vježbanje usporava proces starenja! Produžuje neovisnost kod starijih ljudi
 16. Osnažuje imunološki sustav. Redovitom vježbom smanjujete mogućnost oboljenja od prehlade i sličnih bolesti.
 17. Osigurava više energije Višak energije svakome može biti koristan.
 18. Regulira tjelesni otpadni sustav Olakšava začepljenost povećanjem crijevne aktivnosti i smanjuje nadutost povećanim znojenjem.
 19. Poboljšava ukupno zdravlje Popravlja san Budući da su mišići manje napeti, noću se lakše opustite, prije utonete u san i budite se svježiji.
 20. Povećava samopouzdanje Želite li biti sretniji i raspoloženiji? Vježbanje diže samopouzdanje povećanjem snage, izdržljivosti, kondicije, pojave i osjećaja kontrole. Fizička aktivnost ne pomaže samo u savladavanju medicinskih poteškoća, već ih također može i spriječiti.

A sada kada ste vidjeli što vam redovita tjelovježba može donijeti, što vas sprječava da krenete? Bježite od ekrana i trk u teretanu!

FACE TO FACE KONJIC organizuje dva puta sedmično vježbanje AEROBIKA i to UTORAK i ČETVRTAK.

U večernjim terminima.

Cijena je 30 KM mjesečno.

Instruktorica je vrhunska profesorica AEROBIKA.


Leave a Reply

NAŠI KURSEVI

Januar 2018
P U S Č P S N
« dec   okt »
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031